News Flash:

Gateste o rulada cu carne delicioasa

17 Februarie 2012
3328 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulada cu carne
Ingrediente:

un pachet aluat de foetaj
500-600 g carne tocata
100 g kaizer/sunculita
2 oua
paine muiata in lapte (circa o treime din cantitatea de carne)
doi morcovi
un catel usturoi
un dovlecel mare
patrunjel
sare
marar
piper
   
Mod de preparare:


Intr-un castronel punem carnea macinata, de preferat carne de vita sau piept de pui. Spargem un ou deasupra, adaugam o legatura de patrunjel si alta de marar, spalate si taiate marunt, un catel de usturoi pisat, sare si piper dupa gust amestecam bine cu miinile adaugind cite un pic de piine (muiata in prealabil in lapte) pe care o scurgem bine si o farimitam marunt. Compozitia rezultata o bagam la frigider pentru cel putin doua ore.Incalzim cuptorul la 180 de grade, timp in care pe planul de lucru, intindem o foaie de aluminiu sau hirtie de copt, rasturnam carnea, punem deasupra alta foaie si cu melesteul intindem compozitia dindu-i forma dreptunghiulara. Ridicam foaia de deasupra, punem feliutele de kaizer (de preferat sa nu fie prea gras ca cel din poza) si morcovul (morcovul trebuie fiert inainte, ca pentru salata boeuf),. Cu ajutorul foii de aluminiu incepem sa rulam incet cind am terminat de rulat, transferam rulada in tava pe hirtie de copt si o bagam in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru circa 40 de minute.

Intre timp, taiem dovleacul in feliute fine pe sensul lungimii, incalzim o lingura de ulei intr-o tigaie de prajit si prajim feliile de dovleac pentru circa un minut. Saram putin si prajim in continuare, la foc mic bineinteles, pentru inca trei minute.
Dupa 40 de minute, scoatem rulada din cuptor si impreuna cu feliile de dovleac le lasam la racit. Luam feliile de dovleac si le impletim (ca in poza) in jurul ruladei. Intindem foaia de aluat, punem rulada deasupra, ungem cu ou zbatut si taiem cu cutitul liniute subtirele deasupra ruladei.Bagam in cuptorul preincalzit la 250 de grade, pentru circa 15-20 de minute.
Rulada cu carne pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne tocata kaizer sunculita oua paine morcovi usturoi dovlecel sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014817 (s)