News Flash:

Garnitura de vinete cu ton si mozzarella

9 Iulie 2014
1677 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 vinete mai maricele
100 gr -150 gr ton conserva in ulei
100 gr mozzarella sau cascaval
capere
oregano
ulei pentru prajit
sare
piper

Mod de preparare:

Spalam vinetele, apoi le taiem in 2 pe lung. Miezul il scoatem cu ajutorul unei linguri si il tocam marunt.Ceapa si ea va fi tocata marunt iar impreuna cu miezul de vanata se pune la calit in putin ulei, dupa ce s-a calit se vor umple vinetele. Intr-un vas termorezistent se aseaza vinetele, care se stropesc cu putin ulei de masline si care se vor umple cu apoi ton maruntit (scurs de ulei si pus peste miezul de vanata si ceapa calita), felii de cascaval (sau mozarella), capere, oregano, sare si piper. Se dau la cuptor circa 30-30 minute, pana cand se topeste bine cascavalul. Cand veti servi vinetele puteti pune pe fiecare cate o lingura de smantana.

Nota:
In cazul in care nu stiati, vinetele sunt considerate de specialistii in medicina naturista un adevarat izvor de sanatate, ele avand proprietati diuretice, laxative si calmante. Introducerea lor in dieta poate rezolva disfunctiile legate de anemie, constipatie sau insuficienta a secretiei urinare. Aplicata local, sub forma de comprese, pulpa vinetei are actiune calmanta si antiinflamatorie in arsuri si abcese.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete garnituri mancare vegetariana retete culinare vinete ton
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023081 (s)