News Flash:

Garnitura de orez cu cascaval

23 Aprilie 2014
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana (250 ml) cu orez
2 galbenusuri
2-3 linguri smantana groasa
100 g cascaval ras
pesmet
piper
sare
nucsoara, optional
unt

Pentru servit:
smantana, optional

Mod de preparare:

Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece. Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala. Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust. Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa.

Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet. Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos. Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.

sursa: reteteculinare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete garnituri retete orez garnituri orez
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2191 viz    1 com
3594 viz    0 com
1136 viz    0 com
1073 viz    1 com
1143 viz    0 com
3208 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 26 queries | Mysql time :0.018574 (s)