News Flash:

Garnitura de lasagna cu doua feluri de sos

28 Septembrie 2017
208 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru clatite:
1 ou
200 ml lapte
100 gr faina
1/2 lingurita zahar
un varf lingurita sare
piper
oregano
busuioc
cateva fire de verdeata(marar, patrunjel)
un varf cutit bicarbonat de sodiu
2 linguri apa minerala
25 gr unt pentru uns tigaia

Pentru umplutura:
350 gr carne de porc tocata
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 morcov
1/2 radacina telina, mica
1 ardei gras, rosu
100 gr pasta de rosii
50 ml ulei
sare
piper
cimbru
1/2 legatura patrunjel verde

Pentru sos bechamel:
50 g unt
50 g faina
250 ml lapte
sare
piper
nucsoara
1/4 lingurita zahar

Pentru sosul de rosii:
450 g pasta de rosii
frunze de busuioc
2 catei de usturoi

Pentru gratinat:
putin cascaval ras
frunze de busuioc

Citeste si Cel mai bun tort fara coacere - Bun pentru o aniversare

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului de clatite, batem oul cu zaharul, sarea si putin piper, adaugam bicarbonatul si apa minerala, omogenizam, apoi adaugam laptele si faina, omogenizam din nou si lasam aluatul la odihnit 15 minute.
Adaugam verdeturile tocate marunt omogenizam bine aluatul, apoi coacem clatitele(3-4/28 cm) in tigaia antiaderenta unsa de fiecare data cu putin unt.
Pentru umplutura, tocam legumele si le punem la calit in uleiul incins, apoi, cand acestea incep sa se patrunda, adaugam carnea tocata si amestecam bine totul la foc mediu.
Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru, iar cand carnea este bine preparata, adaugam pasta de rosii.
Mai lasam vasul pe foc 5-6 minute, apoi il dam la rece si adaugam verdeata tocata.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit, apoi adaugam faina, amestecam bine pana se omogenizeaza si turnam, treptat, laptele fierbinte, amestecand intens, pana se ingroasa ca o ciulama.
Potrivim gustul cu sare, piper alb, macinat, putin zahar si nucsoara, mai lasam sosul cateva minute pe foc, apoi stingem focul si lasam sosul sa se tempereze.
Ungem o forma rotunda, termorezistenta cu putin unt, punem un strat de sos de rosii, apoi asezam o clatita, carne tocata peste ea, iar clatita, iar carne si tot asa, iar peste ultima clatita turnam sosul bechamel, rupem cateva frunze de busuioc, radem cascavalul si dam forma la cuptor pentru 15 minute, pana cand lasagna cu clatite se gratineaza frumos.
O lasam sa se tempereze usor apoi o portionam si o servim cu mare pofta, alaturi de legume, salata sau muraturi.

preluat de pe cookandplay
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

verdeata tocata forma rotunda cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 25 queries | Mysql time :0.018074 (s)