News Flash:

Garnitura de cartofi zdrobiti la cuptor, cu sos pesto

11 August 2017
514 Vizualizari | 0 Comentarii
Crocanti pe deasupra si moi in interior, cartofii zdrobiti la cuptor se prepara foarte usor, iar in combinatie cu usturoi si sos pesto se transforma intr-un adevarat deliciu. Ii poti servi asa cum sunt sau ca si garnitura, alaturi de o salata

Ingrediente:

10-12 cartofi noi, in coaja
2-3 linguri ulei de masline
sare, dupa gust
piper, dupa gust, patrunjel, dupa gust

Pentru sos pesto:

3 catei de usturoi, pisati
350 g frunze de busuioc, maruntite
2 linguri seminte de pin
zeama de la ½ lamaie,
40 ml ulei de masline
sare, dupa gust

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 200 de grade. Speli cartofii si ii pui la fiert in apa cu o lingurita de sare, timp de 20 de minute. Ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii zdrobesti usor cu o lingura. Ii ungi cu uleiul de masline si presari peste ei sare si piper, dupa gust.
Dai la cuptor aproximativ 15-20 de minute sau pana se rumenesc usor. Pentru sos, dai la blender toate ingredientele, lasand uleiul la final si adaugi putina apa calduta, daca iese prea gros. Torni peste cartofi. Se servesc cu patrunjel tocat pe deasupra.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi noi blender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024605 (s)