News Flash:

Galeta cu mere, inghetata de scortisoara si sos de caramel

17 Ianuarie 2012
3407 Vizualizari | 1 Comentarii
Galeta cu mere si inghetata de scortisoara
Ingrediente:

Pentru galeta:

1 cana faina
100 g unt rece, taiat cubulete
3 linguri apa rece
2 mere
1 lingura zahar tos
1 ou
 varf de sare
 
Pentru inghetata de scortisoara:


1 cutie iaurt grecesc
1 lingura scortisoara
1 lingura miere
 
Pentru sos de caramel:

5-6 linguri zahar tos
200 ml smantana lichida
varf de sare

Mod de preparare:

Pentru inghetata, amesteca iaurtul cu mierea si scortisoara si pune-l in congelator.

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi adauga untul cubulete si amesteca cu degetele pana obtii o textura nisipoasa. Adauga 3 linguri de apa, framanta putin sa se lege aluatul intr-o bila si pune-l in frigider intr-o folie de plastic. Lasa-l aproximativ 30 minute.

Urmeaza sosul de caramel – pune zaharul la topit, pe foc mic. Cand incepe sa se caramelizeze, misca vasul in care este pentru a se topi uniform. Nu folosi o lingura pentru a amesteca! Cand culoarea de caramel e uniforma si nu se mai vad granule de zahar, adauga smantana lichida treptat, cam 2 linguri deodata. Lasa sosul sa fiarba cateva minute, pana s-a ingrosat si bucatile de zahar caramelizat s-au dizolvat. Odata ce ai adaugat smantana, poti amesteca sau rupe bucatile de caramel mai mari.

Curata merele de coaja si taie-le in doua. Scobeste-le miezul cu o lingurita, apoi taie-le felii subtiri. Acopera feliile de mere cu apa pentru a nu se oxida in timp ce lucrezi la aluat.

Incalzeste cuptorul la foc mediu/200C. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-o foaie aproximativ rotunda. Transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt si aranjeaza feliile de mere pe aluat. Lasa putin loc pe margini pentru a le impaturi peste mere. Unge marginile cu putin ou batut si presara putin zahar pe deasupra. Pune galeta la cuptor pentru 30-40 minute sau pana merele incep sa se rumeneasca. Lasa galeta sa se raceasca putin si serveste-o cu o portie de inghetata de scortisoara si sos de caramel din belsug pe deasupra.
sursa reteta si fotografii: Galeta cu mere, inghetata de scortisoara si sos de caramel
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Galeta_cu_mere_si_inghetata_de_scortisoara2
faina unt apa mere zahar tos sare iaurt grecesc scortisoara miere galeta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2870 viz    0 com
2224 viz    0 com
2208 viz    0 com
3938 viz    0 com
3293 viz    0 com
2841 viz    0 com
2580 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018531 (s)