News Flash:

"Furnicarul" din platou - Tort rapid si usor acasa

7 Septembrie 2016
24984 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

130 gr unt
1 ou
5 linguri de zahar
5-6 linguri de lapte
3-4 pahare de faina
150 gr nuci macinata
cca 350-400 gr lapte condensat

Mod de preparare:

1. Freaca oul cu zahar.
2. Topeste untul la bain-marie si toarna-l peste ou. Adauga acum si laptele.
3. Pune faina in ploaie. Framanta aluatul, imparte-l in 2-3 bucati, inveleste-l in folie alimentara si baga-l in congelator.
4. Dupa vreo 1-2 ore scoate-l si da-l pe razatoarea mare, pe o hartie de copt.
5. Intinde firimiturile pe 2-3 tavi. Baga pe rand fiecare tava in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru vreo 10-12 minute (trebuie sa se rumeneasca). Ai grija ca firimiturile sa fie cat mai bine intinse, pentru a se forma cate un strat subtire.
6. Pune o foaie pe un platou, intinde lapte condensat pe ea, apoi presara nuci. Pune a doua foaie de aluat, iar lapte si nuci si tot asa pana la final.
Decoreaza cu bucati de nuca.
Nu-i nimic daca foile se sfarama. Oricum sunt facute din firimituri, nu din foi intregi de aluat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort nuca tort furnicar aluat tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1503 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016222 (s)