News Flash:

Fructele de catina contin de doua ori mai multa vitamina C decat macesele si de 10 ori mai multa decat citricele

26 Aprilie 2018
1040 Vizualizari | 0 Comentarii

Fructele de catina contin vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, P, F si microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe etc. Unele dintre cele mai importante benedicii pentru sanatate ale boabelor de catina includ capacitatea de a reduce inflamatia, de a preveni anumite tipuri de cancer, calmeaza problemele gastrointestinale, vindeca pielea, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste vederea, incetineste procesul de imbatranire si intareste sistemul imunitar.

Ceaiul de catina este extrem de valoros in reducerea cancerului sau raspandirea acestuia. Componentele organice ale boabelor de catina au un continut ridicat de antioxidanti, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, a produselor secundare periculoase ale metabolismului celular. Abilitatile sale anti-cancer determina stoparea ciclului celular, astfel incat cancerul nu poate progresa.

Citeste si Acest amestec din doar 2 ingrediente vindeca 33 de boli – Este la indemana oricui

In afara de stimularea sistemului imunitar, ceaiul de catina este capabil sa contribuie la imbunatatirea sanatatii pielii, a rezistenetei oaselor, gingiilor si dintilor. Vitamina C este o parte integranta in formarea colagenului, o componenta esentiala a cresterii si recuperarii intregului corp. De aceea, concentratia mare de vitamina C din boabele de catina face ca aceasta sa devina un dispozitiv de intarire al organismului, care ajuta la accelerarea vindecarii ranilor.
Carotenoizii sunt un alt compus important antioxidantcare se gaseste in boabele de catina care protejeaza vederea intr-un mod major. Carotenoizii sunt capabili sa incetineasca degenerarea maculara si poate preveni dezvoltarea cataractei.
Desi cercetarea este inca relativ noua pe acest subiect, catina este capabila sa regleze zaharul din sange, ceea ce inseamna ca pentru persoanele care sufera de diabet, adaugarea acestui ceai in dieta lor este o alegere excelenta.

Citeste si Nu s-au „inventat” toate bolile pe care le poate tamadui catina cu miere

Studiile au aratat ca nivelurile ridicate de vitamina C pot ajuta la cresterea consumului de fier de catre organism, asigurand astfel un flux de sange mai ridicat si constant, deoarece fierul este un ingredient cheie pentru celulele rosii din sange.
Daca suferiti de stomac deranjat sau de stres gastric de orice fel, ceaiul de catina poate ameliora rapid disconfortul si poate calma inflamatia. Capacitatea antiinflamatoare a acestuia ajuta la ameliorarea durerilor articulare si a muschilor inflamati. Bonusul final este impactul sau asupra procelului de imbatranire. Ofera o piele tanara, elimina petele de varsta si ridurile, ajutandu-ne sa ramanem tineri.
Contraindicatii: Daca suferiti o tulburare de sangerare, fructul de catina poate fi periculos, deoarece incetineste coagularea sangelui. De asemenea, daca luati deja medicamente pentru tensiunea arteriala sau suferiti de hipotensiune arteriala, aceasta suprasolicitare ar putea sa nu fie o alegere buna.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tensiunea arteriala vitamina c contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020663 (s)