News Flash:

Fructe de mare cu usturoi si ardei iute

10 Ianuarie 2014
3207 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr creveti decorticati, proaspeti (proaspeti inseamna ca trebuie sa aiba culoarea gri, nu portocaliu!)
150 g calamari proaspeti
150 g caracatite mititele (baby)
5 linguri de ulei de masline extravirgin
3 catei de usturoi intregi
piper
sare
zeama de la o lamaie
patrunjel proaspat tocat
5 catei de usturoi pisat
pasta de ardei iute

Mod de preparare:

Spalati-le foarte bine, iar calamarul si caracatile taiati-le in bucati acceptabile, sa se poata lua in furculita. Incingeti, intr-o tigaie, uleiul si puneti in el vreo 3 catei de usturoi intregi. Adaugati fructele de mare, sarati-le, piperati-le si lasati-le sa scada un pic, vreo 3 minute. Adaugati peste ele: patrunjel proaspat tocat, zeama de la o lamaie, vreo 5 catei de usturoi proaspat pisati, o lingurita de pasta de ardei iute.

Gustati de condimente, apoi mai lasati-le la calit, in tigaie, alte 3-4 minute. Fructele de mare nu trebuie gatite mult, caci devin cauciucate si-si pierd orice urma de gust! De asemenea, zeama de lamaie poate fi inlocuita si de un pahar de vin alb.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1172 viz    0 com
1160 viz    0 com
1094 viz    0 com
1115 viz    0 com
1734 viz    0 com
1455 viz    0 com
1042 viz    0 com
1290 viz    0 com
1885 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1500 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019768 (s)