News Flash:

Friptura de vitel in sos de vin

21 Mai 2013
3582 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g carne de vitel
500 ml vin rosu
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
150 ml sos de rosii
50 g amidon
1 portocala
1 varf de lingurita de zahar
1 foaie de dafin
ulei de masline
oregano
sare

Mod de preparare:

Mai intai, spala si curata bine carnea, apoi tai-o fasii si stropeste-o cu ulei de masline. Pune-o la rece aproximativ o ora sa se fragezeasca. Rumeneste apoi carnea intr-o tigaie la foc potrivit pe ambele parti, apoi scoate-o pe o farfurie si, in aceeasi tigaie, caleste ceapa si usturoiul tocat marunt. Toarne peste sosul de rosii si vinul, lasa-le sa fiarba putin, apoi adauga foia de dafin si las-o sa mai fiarba.

Adauga carnea, amidonul dizolvat si stoarce peste putina zeama de portocala si las-o sa mai dea in cateva clocote. La final, asezoneaza cu sare si oregano.
Friptura de vitel in sos de vin si portocala se serveste fierbinte, decorata cu coaja de portocala.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020296 (s)