News Flash:

Friptura de vita la cuptor cu iaurt grecesc

19 Septembrie 2013
2457 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri chives tocate
2 lingurite otet de vin
2 linguri hrean ras (la borcan)
80g iaurt grecesc
1 lingurita sare
1 lingurita piper
3 linguri ulei de masline
450 g carne de vita (muschiulet)
1 lingurita usturoi tocat marunt
250g morcovi curatati si feliati pe diagonala
4 lingurite rozmarin proaspat tocat
450g cartofi curatati si feliati
350 g pastarnac curatat si feliat pe diagonala

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 230C. Intr-un bol amesteca pastarnacul, cartofii si morcovii cu 3 lingurite de rozmarin, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1 lingura apa si 2 linguri ulei.  Unge carnea de vita cu 1 lingura ulei de masline si usturoi si condimenteaza-o cu restul de rozmarin, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper.
Aseaza carnea intr-o tava de copt unsa cu ulei, imprastie legumele in jurul ei si pune la copt. Verifica din 20 in 20 de minute pana cand carnea atinge temperatura interna de 63C. Scoate carnea pe un platou si acopera-o cu folie de aluminiu timp de 5 minute. Pune tava cu legume inapoi in cuptor, dar opreste focul. Amesteca iaurtul, hreanul si otetul intr-un bol.
Serveste felii de friptura cu sos de iaurt si chives presarate deasupra, alaturi de legume fierbinti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014213 (s)