News Flash:

Friptura de vita cu mamaliguta si branza

19 Martie 2018
967 Vizualizari | 0 Comentarii

O portie de friptura de vita cu mamaliguta si branza va fi mult prea putin la o masa. Iata cum se face delicatesa!

Ingrediente pentru friptura de vita cu mamaliguta si branza:

  • 1 kg pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • ½ telina
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g suc de rosii
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • 500 ml vin rosu sec
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • parmezan ras
  • mamaliga

Cum se prepara friptura de vita cu mamaliga si branza:

Stergi carnea cu un servet si o condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Incingi ulei in tigaie si rumenesti carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Dai drumul la cuptor si pasezi in blender toate legumele. Scoti carnea, arunci uleiul si pui unul nou, apoi adaugi pasta de legume. O tii 5-7 minute, apoi adaugi sucul de rosii, vinul, otetul balsamic si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Mai tii pe foc cateva minute, apoi torni totul intr-o tava, adaugi carnea, o acoperi cu o folie, adaugi cimbrul si foile de dafin si o tii la cuptor aproximativ o ora. Dai folia deoparte si lasi friptura pana se patrunde carnea. Faramitezi friptura si o servesti cu mamaliga si parmesan ras.

Citeste si reteta de Cotlete de porc in sos cremos de ceapa

Nu ezita sa pregatesti aceasta reteta apetisanta de cotlete de porc in sos cremos de ceapa, care sunt perfecte pentru pranz sau cina.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc
  • 2 linguri ulei
  • 200 g ceapa, tocata
  • 250 ml supa de vita sau pui
  • 70 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite sos Worcestershire
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Cotlete de porc in sos cremos de ceapa:

Incingi uleiul intr-o tigaie. Rumenesti cotletele de porc condimentate pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea, apoi le scoti pe o farfurie.  Calesti ceapa pana se inmoaie. Incorporezi supa de vita, intorci cotletele de porc in tigaie si potrivesti gustul cu sare si piper. Stropesti carnea cu sos, acoperi cu un capac si lasi sa dea in clocot aproximativ 10 minute.

Intr-un bol, amesteci samantana cu faina. Combini cu sosul din tigaie, dupa ce ai indepartat cotletele, apoi adaugi sosul Worcestershire. Torni laptele, in functie de cat de groasa vre sa iasa compozitia. Intorci carnea in tigaie si o mai tii pe foc in sos pana se patrunde foarte bine. Servesti imediat.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015711 (s)