News Flash:

Friptura de rata cu vin si portocale

9 Iunie 2014
1787 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 rata grasa
3 portocale
80 g miere
2 lingurite chimen macinat
3 linguri de ulei
1 ceapa
1 pahar vin
1 lingurita scortisoara
sare
2 frunze salata
piper

Mod de preparare:

Curata si spala rata, apoi presara in interior, dar si in exterior, sare si piper. Umple-o cu o portocala taiata in sferturi si cu ceapa taiata destul de mare. Intr-o tava inalta pune rata cu pieptul in jos si leaga-i picioarele ca sa nu se imprastie bucatile de portocala si ceapa. Pune cam doua degete de apa in tava, paharul de vin si las-o la cuptor aproximativ o ora si jumatate, pana cand se patrunde bine.

Cu 20 de minute inainte sa fie gata, scoate rata si scurge o parte din grasime. Apoi unge-o cu un amestec de ulei, miere, chimen, scortisoara si zeama de la o portocala. Pune pe langa ea si cea de-a treia portocala taiata felii subtiri.
Rata se serveste pe un platou, cu felii de portocala si sos pe langa si cu frunze de salata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete fripturi friptura rata friptura portocale retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2381 viz    0 com
1602 viz    0 com
1369 viz    0 com
1943 viz    0 com
2126 viz    0 com
3653 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021916 (s)