News Flash:

Friptura de pui la cuptor

18 Mai 2016
2151 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pui intreg
2 linguri patrunjel tocat
1/4 cana mustar de Dijon
1/2 lingura apa
1/2 lingura pudra de chili
3 linguri salvie tocata marunt
5 catei de usturoi bine pisati
3 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri ardei jalapeno, tocati marunt
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri unt
sare
piper

Pentru topping:
coaja rasa de la o lamaie
2 catei de usturoi, striviti
2 linguri de ulei extravirgin
1 cana pesmet
1/4 piper cayenne
1 lingura patrunjel tocat
salt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un blender adauga mustarul de Dijon, apa, pudra de chilli, jumatate din cantitatea de usturoi, salvia, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper si o lingurita ulei de masline. Mixeaza totul foarte bine. Asezoneaza puiul cu amestecul obtinut si asaza-l intr-o tava cu piptul in sus.

Coace puiul timp de o ora si 20 de minute sau pana cand este bine patruns. Timpul de coacere poate diferi in functie de dimensiunile puiului. Asezoneaza apoi puiul cu zeama de la ardeii jalapeno si mai coace-l timp de 5 minute.
Intr-o tigaie adauga ardeii jalapeno patrunjelul, sucul de lamaie, usturoiul, untul, restul de salvie si de ulei. Amesteca totul la foc mic pana cand untul se topeste si condimentele incep sa emane unmiros placut.

Prepara si toppingul astfel: Intr-o alta tigaie adauga uleiul si usturoiul si rumeste-l pana devine auriu apoi scoate-l din tigaie. Adauga pesmetul, coaja de lamaie, patrunjelul, piperul cayenne si amesteca totul foarte bine, pana pesmetul incepe sa se rumeneasca. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune puiul pe un platou. Adauga deasupra sosul de ardei jalapeno si toarna pesmetul peste acesta. Serveste puiul cald, alaturi de o salata de sezon.

sursa: acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friptura pui friptura cuptor friptura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2271 viz    0 com
2842 viz    0 com
3481 viz    0 com
8816 viz    0 com
2077 viz    0 com
1893 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020347 (s)