News Flash:

Friptura de pui cu ciuperci si cartofi

30 Ianuarie 2014
2190 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg cartofi
500 gr ciuperci
2 pulpe si 1 piept de pui
6-7 catei de usturoi curatati di zdrobiti
cimbru
busuioc
sare
ulei
1 cana de apa

Mod de preparare:


Intr-o tava incapatoare asezam bucatile de pui, peste care presaram sare dupa gust, cimbru, busuioc si uleiul la sfarsit, sa ajute aromele sa-si desfaca gustul in carne. Intai saram puiul, apoi il condimenta bine cu cimbru si busuioc. La final ungem bucatile de carne cu ulei. Putem pune in tava si cateva crengute de busuioc si, neaparat, cativa catei de usturoi zdrobiti.

Ideal ar fi sa lasam cateva ore puiul in aceste mirodenii, sau de seara pana dimineata in frigider si apoi la cuptor. Cartofii spalati si taiati in bucati nici prea mari si nici prea mici, ii asezam cumintei printre bucatile de carne. Ornam apoi cu ciupercutele care isi gasesc si ele locul in tava noastra. Mai punem o cana de apa si tava noastra merge in cuptorul incins, la 180 grade pret de 40-50 de minute. Nu uitati sa intoarceti bucatile de carne pentru a fi frumos rumenite pe ambele parti.
Cand puiul este frumos rumenit si cartofii copti, serviti masa.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete fripturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020483 (s)