News Flash:

Friptura de porc cu sos de ghimbir

29 Septembrie 2014
2264 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr pulpa de porc
6 linguri ulei de masline
3 linguri suc de limette (puteti pune si de lamaie, insa limette e mai aromat)
3 catei de usturoi
450 gr morcovi tineri (se gasesc congelati, stiti voi morcovi din aceia mici)
1 ceapa mica
1 lingurita ghimbir tocat
2 linguri cubulete ardei gras rosu
sare
piper
putin praf de chilli
zahar
1 lingurita coaja de limette rasa
frunze de coriandru (doar pentru ornament, eu am folosit patrunjel)

Mod de preparare:

Amestecam 4 linguri ulei cu suc de limette si usturoi pisat. Ungem pulpa de porc cu acest amestec si lasam la marinat peste noapte la frigider. Scoatem pulpa, incingem putin ulei si o prajim de-o parte si de alta cateva minute. Incingem cuptorul la foc mic (120 de grade) si coacem pulpa timp de o ora si jumatate (eu am acoperit-o cu folie, a trebuit sa mai adaug 1/2 pahar de apa si la sfarst am lasat-o fara folie, doar cat sa se rumeneasca.

Tocam ceapa si o calim, impreuna cu ghimbirul. Adaugam ardeiul si morcovii. Acoperim si lasam sa fiarba inabusit 10 minute. Condimentam cu sare, piper si coaja de limette. Scoatem carnea din cuptor. Sosul ramas il punem peste morcovi si mai fierbem circa 10 minute.
Servim ornata cu frunze de coriandru.

Friptura de porc recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete fripturi friptura porc sos friptura retete culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021946 (s)