News Flash:

Friptura de porc cu mere sotate si salvie

22 Decembrie 2011
1837 Vizualizari | 0 Comentarii
Friptura de porc cu mere sotate si salvie
Ingrediente:

4 bucati muschi de porc
1 cana suc de mere
1 lingurita paprika
3 mere
2 linguri zeama lamaie
3 linguri zahar
2 fire salvie proaspata (10-15 frunze)
2 linguri unt
ulei de masline
sare
piure de cartofi (optional, ca garnitura)

Mod de preparare:


Pune friptura de porc la marinat in zeama de lamaie, suc de mere, paprika si putin sare minimum 10 minute.

Taie cateva frunze de salvie chiffonade/fasii. Curata merele de coaja si seminte si taie-le cubulete. Pune-le intr-o tigaie antiaderenta si caleste-le 2 minute in unt, dupa care presara zaharul. Lasa-le 5 minute pe foc, amestecand sa nu se arda. Ia-le de pe foc, presara fasiile de salvie si pune merele sotate deoparte.

Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajeste cateva frunze de salvie ca sa aromezi uleiul. Scoate carnea de la marinat si prajeste-o cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste.
Lasa friptura sa se odihneasca pe o farfurie, acoperita cu folie de aluminiu 5 minute. Serveste friptura cu merele sotate, salvia crocanta si, eventual, piure de cartofi.

sursa reteta si fotografie: Friptura de porc cu mere sotate si salvie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2617 viz    0 com
2805 viz    0 com
2372 viz    0 com
3196 viz    0 com
2871 viz    0 com
2919 viz    0 com
2857 viz    0 com
2297 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1656 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013267 (s)