News Flash:

Friptura de miel la cuptor cel mai simplu! UITE CUM! RETETA MAI JOS

21 Martie 2017
2200 Vizualizari | 0 Comentarii
Friptura de miel se prepara cel mai simplu, de la miel alegem pentru friptura pulpele si coastele mielului care sunt cele mai bune, dar putem folosi orice carne de miel ne place. Dintre condimente avem nevoie de usturoi verde (obligatoriu), usturoi uscat, sare, piper macinat, cimbru macinat, boia de ardei dulce sau iute, ulei de masline, vin alb de calitate. Condimentele le folosim asa cum sunt sau putem face din ele un bait cu care vom unge carnea de miel pentru friptura, baitul il preparam amestecand intr-un vas 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita cimbru, ½  lingurita sare, 2 catei de usturoi zdrobiti. Carnea se impaneaza cu catei de usturoi si fire de usturoi verde apoi se unge cu baitul preparat, dar eu n-am folosit nici-un bait si pentru friptura am ales partea dorsala de la pulpele din spate si cateva coaste si a iesit o minunatie de friptura gustoasa si aspectoasa.

Citeste si Cum se prepara stufatul de miel

Cum facem o friptura de miel traditionala romaneasca pentru masa de Pasti. Alegem carnea pentru friptura si o saram, o lasam sa prinda gust de sare timp de 15 minute, timp in care ungem o tava de cuptor cu 2 linguri de ulei, curatam 5 catei de usturoi si 5 fire de usturoi verde. Condimentam carnea dupa gust cu piper, boia si cimbru, o frecam bine in maini ca sa intre condimentele in ea. Cu un cutit subtire facem incizii in carne si o impanam cu bucati de usturoi, atat verde cat si uscat. Asezam carnea in tava, punem o cana de apa si o bagam la cuptor la 180-200 grade pentru 40 minute. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intoarcem carnea, printre bucatile de carne asezam cateva fire de usturoi verde impletite sub forma de coronite, mai adaugam si o cana de vin alb si continuam coacerea inca 30 minute.

Citeste si Reteta de tinut minte pentru Pasti - Coaste de miel la cuptor cu legume

Depinde de carnea aleasa si marimea ei, bucatile de carne se mai pot intoarce inca o data, stropim carnea cu inca o cana cu vin iar cand friptura este frumos rumenita o scoatem din cuptor si o servim calda fiind delicioasa alaturi de o salata de sezon cu de toate (salata verde, ceapa, rosii, ridichii, castraveti, marar si patrunjel verde) si un pahar de vin alb binenteles. Dar friptura de miel ca orice alta friptura este tot la fel de buna si rece.

Friptura de miel la cuptor, o reteta de friptura gustoasa si aromata din carne de miel preparata de Pasti atunci cand mielul are gustul cel mai bun, o mancare traditionala din bucataria romaneasca, un preparat romanesc fara egal pe care nu-l poti refuza niciodata si il mananci oricand cu placere alaturi de familie si de cei dragi.

Reteta de friptura de miel ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friptura miel friptura cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020775 (s)