News Flash:

Friptura de miel cu portocale

4 Mai 2011
2709 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Friptura de miel cu portocale1
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 3 portocale 250 ml vin rosu 1/2 l supa de legume (poate fi pregatita si dintr-un concentrat de supa) 2 linguri miere de albine 1 lingurita rozmarin uscat o frunza de dafin ulei de masline sare Mod de preparare: Curata bine pulpa de miel, de pielite si grasime. Cu un cutit bine ascutit, cresteaza pulpa in lung si in lat. Taietura nu trebuie sa fie mai adanca de un centimetru, iar distanta dintre taieturi, de 2 centimetri. Sareaza, dupa gust. Pune uleiul la incins si adauga rozmarinul uscat. Stinge focul. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, unge bine pulpa de miel cu amestecul de ulei incins si rozmarin. Introdu carnea la cuptor, incins bine in prealabil, intr-o tava in care ai pus uleiul, vinul rosu si supa de legume. Toarna si ce a mai ramas din amestecul de ulei cu rozmarin, precum si frunza de dafin. Carnea trebuie sa stea la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora si jumatate. Dupa primele 45 de minute, intoarce pulpa, iar dupa alte 20 de minute, intoarce-o din nou cu fata. Unge din cand in cand pulpa cu sucul din tava. Rade coaja de la doua portocale. Desfa in felii doua portocale si stoarce sucul de la a treia. Pune la fiert o cescuta cu vin rosu, adauga o lingura cu miere, feliile de portocala si coaja rasa. Lasa sa fiarba timp de 10 minute, la foc mic. In momentul in care pulpa de miel este gata, scoate friptura din tava, scurge sucul, strecoara-l si pune-l la foc. Adauga sucul de la o portocala si lasa-l sa fiarba 2 minute. Asaza pulpa de miel pe un platou si tai-o felii. Stropeste din belsug carnea de miel cu sosul preparat din sucul de la friptura si din zeama de portocala. Serveste felii de friptura alaturi de cateva bucati de portocala si sosul pregatit din fruct, miere si din vin rosu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

salvie sfacla rosie praz struguri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4315 viz    0 com
1293 viz    0 com
2421 viz    0 com
1848 viz    0 com
2715 viz    0 com
1411 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014089 (s)