News Flash:

Friptura de iepure cu orez

4 Iunie 2014
2661 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un iepure
200 gr orez
400 ml vin alb sec
2 cepe
200 gr bulion
2 morcovi
un ardel gras rosu
4 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi
100 gr masline
o telina mica
2 foi de dafin
sare
piper
patrunjel verde tocat
oregano
rozmarin

Mod de preparare:

Spalam bine carnea de iepure si o lasam peste noapte la marinat intr-un vas in care am pus 1 litru apa, 1 lingurita sare, piper, oregano, rozmarin, 2 foi de dafin, o ceapa tocata, un morcov taiat feliute, o radacina mica de telina si 5-6 catei de usturoi. A doua zi scoatem carnea din marinata si strecuram legumele care s-au marinat si ele alaturi de carnea de iepure.
Pregatim un sos din 200 gr. bulion, sare, piper, patrunjel tocat si 200 ml vin alb.
Ungem cu ulei un vas pentru cuptor, asezam bucatile de iepure, punem legumele marinate si maslinele, iar deasupra turnam sosul cu bulion.
Adaugam si restul de vin si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Pentru pilaful de orez alaturi de care vom servi iepurele, calim in putin ulei o ceapa, un morcov dat pe razatoare sau tocat marunt si un ardel gras rosu.
Punem 200 gr de orez la 600 ml de apa, condimentam cu sare si piper si lasam pe foc avand grija sa mai amestecam din cand in cand in el pentru a nu se prinde.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete friptura friptura iepure sosuri friptura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1648 viz    0 com
1411 viz    0 com
1979 viz    0 com
2185 viz    0 com
3938 viz    0 com
1984 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1757 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020880 (s)