News Flash:

Friptura de curcan in sos

22 Iunie 2016
2128 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 gr file de curcan
500 gr rosii cherry
sare
piper
5 linguri ulei
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite busuioc tocat (daca aveti proaspat, ar fi de a dreptul ideal)
200 ml vin alb sau supa de pasare
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
2 linguri capere

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 100 grade Celsius. Carnea de curcan se spala si se sterge. Se sareaza si se pipereaza putrenic. Apoi se incinge uleiul intr-o tigaie (doar 2 linguri) si se prajeste la foc mare, cateva minute.  Se scoate, se pune intr-un vas de yena sau tava de friptura, se presara deasupra busuioc apoi se stropeste cu suc de lamaie. Se adauga vinul si se baga la cuptor timp de 40 minute.
Dupa 30 de minute se adauga rosiile, oparite putin si curatate de coaja.
Pentru sos se zdrobeste usturoiul, caperele, se adauga restul de ulei si dupa ce se scoate friptura sosul din tava.
Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor.

Reteta de friptura de curcan in sos ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

friptura curcan sos friptura sos dulce
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1797 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014901 (s)