News Flash:

Friptura crocanta, in sos de bere. O reteta simpla si rapida cu carne de pui

20 Octombrie 2016
3150 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

1 pui intreg
150 ml bere
1 lingura sos de soia
6-8 catei de usturoi
3 linguri de unt topit
boia (iute sau dulce, dupa preferinte)
piper
sare

Mod de preparare:

Spala puiul si usuca-l cu ajutorul unor prosoape de bucatarie de unica folosinta. Cu ajutorul mainii indeparteaza usor pielea de pe carne, fara a o desface insa complet. Piseaza ustuoiul foarte bine si freaca puiul pe sub piele cu jumatate din cantitatea de usturoi, iar cealalta jumatate foloseste-o pentru a freca puiul prin interior.

Topeste untul si unge puiul pe dinafara. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper si boia. Indicat este sa lasi puiul cateva ore la marinat, pentru a-si lua gust.

Adauga puiul intr-o tava, cu pieptul in jos si coace-l timp de 25 de minute la temperatura medie spre maxima. Scoate apoi tava si intoarce puiul cu pieptul in sus. Toarna peste el sosul format in tava si mai coace-l timp de 15-25 de minute, dand focul mai incet. Scoate din nou puiul si adauga peste acesta berea cu soia. Coace puiul in continuare timp de 10-20 de minute.

Cand este gata, lasa-l sa se racoreasca timp de 10-20 de minute inainte de a-l taia. Serveste puiul crocant in sos de bere imediat alaturi de o garnitura de legume sau orez.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friptura pui friptura sos sos bere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1823 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024434 (s)