News Flash:

Friganelele - desertul ideal

15 Octombrie 2013
2549 Vizualizari | 0 Comentarii
Pain perdu in franceza sau friganea, asa cum se numeste in romana, este o gustare atat de simpla, si totusi atat de savuroasa, incat francezii o puteau inventa.

In Franta, este considerat un desert, un mic dejun sau o gustare pentru dupa-amiaza. Feliile coapte se servesc cu o sumedenie de toppinguri: gem, marmelada, unt, miere, sirop de artar, sirop aromat de fructe, sos de mere, frisca, fructe, ciocolata, Nutella, zahar, iaurt, zahar pudra, bacon, branza, inghetata, diferite nuci sau alte topping-uri similare.

Maroniu si crocant la exterior, moale si cremos la interior. Un french toast perfect insa depinde foarte mult de ingrediente. Pentru ca sunt putine, trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Paine
Evita painea de sandvis alba si cea rustica, plina de gauri mari si cruste groase. Feliile trebuie sa nu fie mai subtiri de 2 cm si mai groase decat 3 cm. Undeva la 2.54 cm sunt perfecte.

Crema
Amestecul de lapte si oua prin care treci feliile de paine trebuie sa fie ca o crema. Este un factor important pentru succes. Foloseste oua de calitate.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pain perdu friganele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1340 viz    0 com
7510 viz    0 com
1127 viz    0 com
1928 viz    0 com
1076 viz    0 com
1495 viz    0 com
2213 viz    0 com
8833 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026113 (s)