News Flash:

Fraged si pufos - Cozonac cu nuca si cacao

11 Aprilie 2017
6873 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
2 oua
100 g unt
25 g drojdie
100 ml lapte
50 g zahar
1 varf cutit de sare

Citeste si Greseala pe care o fac multe gospodine - Uite de ce NU creste cozonacul si NU e pufos

Pentru umplutura:
250 g miez de nuca
2 linguri cacao
100 g nuca macinata
100 g zahar
2 albusuri
1 galbenus, pentru uns cozonacul

Mod de preparare:

Bati ouale cu sarea si drojdia. Separat, topesti untul si-l amesteci cu laptele si zaharul. Amesteci cele doua compozitii. Adaugi faina cernuta si framanti un aluat nelipicios. Il acoperi si-l lasi la loc cald o ora, pana isi dubleaza volumul.

Citeste si Retete de cozonac: Cum faci cel mai pufos si fraged cozonac de Pasti

Intre timp, prepari umplutura. Amesteci pudra de cacao cu nucile maruntite si cu zaharul. Albusurile le bati spuma si le adaugi la compozitia de cacao si nuci. Aluatul il imparti in doua, formezi cate o bila si o intinzi pe o masa pe care ai presarat faina. Umpli fiecare foaie cu compozitia de nuci si cacao, rulezi si impletesti cele doua rulade. Le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai tii o ora la loc cald.
Ungi cozonacul cu galbenusul batut, presari nuca macinata si-l dai la cuptorul preincalzit aproximativ 45 de minute.

sursa: clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013668 (s)