News Flash:

Fondante cu alune si cafea - FOTO

6 Ianuarie 2012
3338 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Fondante cu alune si cafea
Vreti sa faceti o surpriza dulce persoanei dragi? Aveti un sarbatorit in familie si nu stiti ce sa pregatiti in afara de obisnuitul tort aniversar? Nimic mai simplu. Incercati reteta Fondante cu alune si cafea, recomandata de Adnia.

Ingrediente:


Pentru umplutura:

1-2 g gelatina maruntita
200 g zahar pudra
2 linguri unt de arahide
1 lingura de miere
1 cubulet de unt

Pentru glazura:

2 g gelatina maruntita
1 cubulet de unt
1 esenta de cafea
1 lingura de miere
200 g zahar pudra

Mod de preparare:


Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pentru aproximativ 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei - asa ca trebuie lucrat repede).
Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pentru fiecare bomboana si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.
Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece. S-au pastrat perfect asa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Fondante_cu_alune_si_cafea1.JPG
gelatina zahar pudra miere unt glazura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2397 viz    0 com
11586 viz    0 com
14576 viz    0 com
3967 viz    0 com
1318 viz    0 com
2074 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018488 (s)