News Flash:

Folosesti faina alba la gatit? Renunta CHIAR ACUM la ea! Te sperii cand vezi ce contine, de fapt

30 Septembrie 2016
4055 Vizualizari | 0 Comentarii
Faina alba este foarte des folosita in bucatarie. Faci din ea turte, prajituri, tarte, ba chiar si feluri principale de mancare. Stiai insa ca are un grad ridicat de nocivitate?
Iata de ce e bine sa o evitam pe cat cu putinta:

1. Faina alba contine o cantitate de bromat de potasiu
Dupa rafinare, faina este supusa unui proces de albire si conservare, pentru care se foloseste dioxidul de clor. Astfel se obtine faina cu un aspect placut. Bromatul e folosit pentru conservare (e interzis in Uniunea Europeana, Regatul Unit si Canada).

2. Faina alba contine aloxan
Iti place painea cu aspect pufos? Sa stii ca, de fapt, contine aloxan, iar aceasta e o substanta care determina aparitia si dezvoltarea diabetului.

3. Faina alba este un insecticid
Conform unor cercetari, faina se comporta precum un insecticid veritabil.

4. Nu contine nici un element nutritiv
Chiar daca painea alba, aburinda, de la brutarie ti se pare foarte buna si pofticioasa, faina e trecuta mai intai prin anumite procese de prelucrare a graului si rafinare. Din cauza lor, germenii de grau sunt "saraciti" de pana la 76% din continutul de minerale si vitamine. De fapt, in tarate raman: fierul, vitamina E, magneziul, complexul de vitamine B si nu numai.

5. Faina contine o substanta obtinuta din coarne de vaca si par uman
Este vorba despre L-cisteina. Aceasta se pune in compozitia multor produse de patiserie pentru a accelera procesarea industriala. L-cisteina se poate obtine si din pene.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1490 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018227 (s)