News Flash:

Foietaj cu masline si lapte

28 Octombrie 2014
2811 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 gr aluat foietaj
15 masline verzi umplute cu ardei
1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de preparare:

Intinde aluatul de foietaj intr-un dreptunghi (32x15cm) cu o grosime de 3mm. Taie-l  pe lungime in doua bucati de 18 si 14 cm. Pune-le la rece timp de 10 minute. Aseaza bucata mai mica de aluat pe o tava presarata cu faina. Aseaza pe ea, pe latura de 14 cm, 5 masline cap la cap, pornind de la 1.5cm de margine.
Formeaza inca doua randuri (la 2cm distanta unul de celalalt) cu restul maslinelor. Unge toata suprafata aluatului in jurul maslinelor cu galbenusul batut cu lapte. Acopera cu cealalta foaie de aluat si preseaza usor pe toata suprafata astfel incat sa lipesti bine in jurul maslinelor.  Pune totul la frigider timp de 20 minute.

Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6. Niveleaza marginile aluatului, apoi taie fasii pe lungime, astfel incat sa ramana maslinele in sectiune. Aseaza foietajele pe o tava cu hartie de copt si coace-le timp de 5-6 minute. Scoate-le pe un gratar sa se raceasca.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete foietaj foietaj masline antreuri garnituri aperitive retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023189 (s)