News Flash:

Foietaj cu crema si capsuni

16 Mai 2014
1405 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 foaie aluat pentru foietaj
250g capsuni
600ml lapte
2 linguri amidon alimentar
5 oua
90g ciocolata alba (optional, eu am avut-o in camara si am folosit-o)
10g gelatina
500ml smantana pentru frisca
6 linguri de zahar
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete la temperatura camerei, o intindem putin cu sucitorul si o coacem 15 min la 180g C. Lasam sa se raceasca.
Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund mai gros si adaugam zaharul si amidonul amestecand bine. Adaugam treptat laptele si amestecam bine.
Gelatina o punem la hidratat in 2-3 linguri de apa. De data asta am folosit gelatina foi.

Punem compozitia de galbenusuri si lapte la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. (Atentie,  datorita amidonului cand incepe sa se ingroase compozitia va sfatuiesc sa amestecati rapid cu un tel deoarece se pot forma cocoloase). Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana la omogenizare. Adaugam si gelatina si amestecam. Lasam sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma (fara zahar). Cand compozitia de oua si lapte s-a racit si a inceput sa se intareasca ( eu am lasat-o sa se raceasca si apoi am pus-o putin in frigider) o adaugam treptat la spuma de albusuri amestecand usor cu o paleta peste cap ca sa pastram volumul. Fac o paranteza si va scriu ca pana acum adaugam albusurile batute spuma la crema de oua dar de data asta am schimbat si am observat ca crema iese mult mai pufoasa.

Batem smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana obtinem frisca. Montam prajitura; peste foaia racita punem crema, apoi frisca. Separat zdrobim (nu foarte tare) cu o furculita capsunii spalati si curatati de codite. Punem putin cate putin din amestecul de capsuni peste frisca si, folosind o furculita, ii amestecam putin cu frsica.
Taiem patrate  si servim.

Observatii:
- in loc de foaia pentru aluat puteti folosi piscoturi inmuiate putin in lapte
- aceasta prajitura o puteti transforma intr-un cremes delicios daca inmultiti cantitatile de la crema cu 1,5 si folositi 2 foi de aluat ( un pachet )
- puteti adauga capsunii zdrobiti chiar in frisca si amestecati bine sau ii asezati deasupra taiati feliute.

Foietaj cu crema si capsuni recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajituri capsuni prajituri frisca retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2356 viz    0 com
1123 viz    0 com
1134 viz    0 com
1522 viz    0 com
1462 viz    0 com
1115 viz    0 com
3341 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028193 (s)