News Flash:

Foie gras cu pere caramelizate

6 Martie 2013
1725 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 g ficat gras de rata
4 pere Jambon
300 g fructe de padure
10 g amidon de porumb
1 lime
250 g unt
50 ml ulei de masline
150 ml apa
8 bucati anason stelat
150 ml coniac
250 g zahar alb tos
500 g aluat foietaj amaretto
100 g zahar pudra
5 g piper negru boabe
10 g sare grunjoasa

Mod de preparare:

Se incinde tigaia foarte bine, timp in care se portioneaza ficatul. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in tigaie la foc iute. Se gateste timp de cateva minute pana devine maroniu frumos pe ambele parti. Cand e gata, se lasa un minut sa se odihneasca. Se aseaza pe farfuria de servire impreuna cu restul ingredientelor.

Pentru garnitura: perele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si se inlatura semintele.

Se pun la foc in tigaia cu maner de fier apa si zaharul alb tos pentru a forma caramelul. Cand acesta are o culoare usor aramie se adauga untul pana se topeste. Imediat se adauga coniacul si se flambeaza caramelul.

Intre timp, separat, anasonul stelat se pune in locul semintelor in jumatatile de para,  se portioneaza aluatul si se imbraca jumatatile de para. Se pun in tigaia cu caramel cu aluatul in sus, se pudreaza cu zahar si se introduce tigaia la cuptor la 190 grade C pana ce aluatul capata o culoare frumos aurie. 

Cat timp perele sunt la cuptor se prepara sosurile. Primul sos este cel de fructe de padure si se face astfel: fructele se spala, daca sunt proaspete, se pun intr-un ibric pentru sosuri, se adauga zaharul si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se trec printr-o sita fina pana se separa de seminte. Piureul obtinut se pune din nou la foc, se gusta de zahar si se lasa pana se ingroasa cat e nevoie. Se lasa la racit inainte de folosire.

Pentru al doilea sos se spala lime-ul, se rade coaja intr-un mojar, se adauga zaharul pudra, se freaca bine si se adauga zeama de lime. Cel de-al treilea sos rezulta de la coacerea perelor in caramel. Sosurile se pun in bidoanele pentru decorat si se folosesc la momentul montarii preparatului pentru servire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pere jambon lime unt apa anason stelat coniac zahar pudra tigaie cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3175 viz    0 com
1757 viz    0 com
1854 viz    1 com
3230 viz    0 com
1033 viz    0 com
1283 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1484 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013608 (s)