News Flash:

Foi umplute cu nuca si budinca

10 Mai 2016
12285 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
40 gr faina de grau
25 gr unt
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
20 gr zahar
cca 85 ml lapte

Pentru umplutura:
4 albusuri
15 gr zahar
25 gr nuci tocate

Pentru crema:
80 gr budinca de vanilie
cca 700 ml lapte
30 g unt
20 gr zahar pudra

Mod de preparare:

1. Pune toate ingredientele pentru foi intr-un bol. Mixeaza bine ca sa obtii un aluat consistent.
2. Imparte aluatul in trei si trece cu sucitorul peste ele. Astfel vei avea 3 foi de aluat.
3. Coace foile pe rand.
4. Bate spuma albusurile cu zahar si incorporeaza in ele nucile. Imparte umplutura in 3.
5. Intinde umplutura 1 peste foaia din tava, cat mai uniform.
6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
7. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Ca sa fie cat mai consistenta poti sa pui mai putin de 700 ml de lapte.
8. Adauga in budinca untul si zaharul pudra. Omogenizeaza cu un tel (budinca trebuie sa fie rece cand pui untul).
9. Imparte crema in doua.
10. Intinde prima crema peste prima umplutura. Acopera cu a doua foaie coapta, apoi cu a doua parte de umplutura si cu restul de crema. La final pune ultima foaie.
Tine prajitura in frigider peste noapte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

foi umplute prajitura nuca crema budinca crema prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1348 viz    0 com
2895 viz    0 com
3764 viz    0 com
44978 viz    0 com
3815 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1465 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024246 (s)