News Flash:

Foi de napolitane cu nuca si ciocolata

14 Ianuarie 2014
7631 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pachet de margarina
1 cana de nuci (cana de 200 ml)
2 cani si jumatate de zahar
3 oua
4 foi de napolitane
50 g ciocolata

Mod de preparare:

Amesteci margarina cu ouale si cu o cana de zahar si le pui la topit la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasi jumatate de minut si apoi amesteci incontinuu. Separat pui restul de zahar la caramelizat. Amesteci incontinuu, la foc mediu.

Adaugi compozitia cu margarina si oua peste zaharul topit, dintr-odata, amestecand foarte repede. Atentie! In contactul cu crema mai rece, zaharul caramelizat fierbe si stropeste, de aceea operatiunea trebuie facuta foarte repede.

Dupa aceea adaugi nucile, pe care in prealabil, le-ai taiat marunt sau le-ai macinat. Intinzi crema calda pe o foaie de napolitana, la jumatate de centimetru de margine, asezi cealalta foaie de napolitana deasupra si apesi putin pentru a o fixa. Adaugi inca un rand de compozitie si acoperi cu o foaie de napolitana si tot asa pana termini foile de napolitana.

Se acopera cu o tava pe care se pune o greutate si se da la rece. Dupa ce sta la rece poti sa ornezi napolitana cu ciocolata topita pe baie de aburi. Se taie dupa ce s-a racit, cu un cutit bine ascutit.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029466 (s)