News Flash:

Foi de lasagna cu spirulina

14 Mai 2014
943 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
1 lingurita spirulina praf (sau 3 pastile de spirulina zdrobite)
50 gr tarate
100-125 gr faina alba de grau (se pune cam 100 grame de faina pt. 1 ou, dar eu am adaugat si tarate)
3-4 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Se aseaza ouale intr-un bol, se adauga spirulina, sarea si uleiul si se omogenizeaza totul cu ajutorul unui tel. Se adauga taratele si se incepe incorporarea fainii, putin cate putin. Dupa ce s-a adaugat toata faina, se framanta un aluat tare, care se lasa la odihnit cca 30 minute, sa se aseze glutenul. Dupa ce timpul s-a scurs, aluatul se mai framanta o data, dupa care se imparte in 4 bucati egale.
Se aplatizeaza usor bucatile de aluat, se infaineaza bine, dupa care se trec prin masina de taietei, intre rolele de intins aluatul (de la cele mai groase, la cele mai subtiri). Daca nu aveti masina de intins aluatul, il puteti intinde foarte usor cu sucitorul, pe masa infainata bine.
Se taie fasiile de aluat astfel obtinut, dupa marimea celor de lasagna (eu am avut cateva ca model, dar, de cele mai multe ori, le tai in functie de lungimea vasului in care prepar lasagna).
Dupa obtinerea foilor, acestea fie se folosesc imediat (cum fac eu, de obicei), fie se lasa la uscat i aer liber si se impacheteaza in cutii de carton/ pungi de hartie.

Foi de lasagna cu spirulina recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foi lasagna retete lasagna lasagna spirulina retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1020 viz    0 com
997 viz    0 com
1329 viz    0 com
2241 viz    0 com
1985 viz    0 com
979 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013665 (s)