News Flash:

Foccacia crocanta cu usturoi si ierburi

18 Aprilie 2019
1381 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

In momentele in care ai timp sa pregatesti o cina completa, cu aperitive si desert, iti propunem o reteta de foccacia ideala pentru orice fel principal ai servi. Este crocanta la exterior, pufoasa in interior si plina de ierbri aromate, usturoi si unt.

Ingrediente:

  • 280 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 180 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 50 g unt topit
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga apa si incepe sa framtnti usor pana ce obtii un aluat omogen si elastic. Continua sa framanti inca vreo 10 minute. Acopera aluatul cu ulei si pune-l ntr-un bol acoperit cu o folie alimentara la crescut pentru 1-2 ore. Incinge cuptorul la 200 de grade si aseaza pe o tava o hartie de coat.Imparte aluatul in jumatati egale si formeaza un oval din ambele jumatati.

Amesteca untul topit cu sare, parmezan si ierburi si unge cele doua foccacia cu acest amestec. Da-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana devin aurii si crocante la suprafata. Serveste-le calde cu orice fel principal ai pe masa sau ca aperitiv.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foccacia crocanta reteta foccacia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1503 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013352 (s)