News Flash:

Foccacia

18 Mai 2011
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
Foccacia
Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie uscata 2 linguri de ulei de masline ~250 ml apa 1 lingurita sare 1/2 lingurita zahar Pentru topping: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi pisat cimbru Mod de preparare: Drojdia o amestecam cu zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina. Omogenizam si lasam maiaua sa creasca la loc cald. Faina amestecata cu sarea o punem intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si punem maiaua, uleiul si restul de apa si incepem sa framantam dinspre exterior spre interior. Vom obtine un aluat elestic si nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa aluatul la crescut in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Intr-o tava unsa cu ulei de masline intindem aluatul cu mana. Lasam din nou la crescut, timp in care pregatim toppingul. Usturoiul bine pisat il amestecam cu cimbru si turnam deasupra uleiul de masline. Omogenizam si lasam la macerat pana creste aluatul. Dupa ce aluatul a crescut facem cu degetele mici gropite, apasand cu varful degetelor pana aproape de fundul tavii. Turnam topping-ul deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Aluatul este suficient pentru o foccacia facuta intr-o tava 25/35 cm. Eu am folosit doar jumatate din aluat si am copt intr-o tava mica rotunda, de 18 cm.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina placinte usturoi patrunjel tocat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1018 viz    0 com
1936 viz    0 com
3985 viz    0 com
1284 viz    0 com
1194 viz    0 com
959 viz    0 com
3152 viz    0 com
2170 viz    0 com
2038 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012913 (s)