News Flash:

Focaccia la tigaie

1 Aprilie 2011
4792 Vizualizari | 0 Comentarii
Focaccia
Mod de preparare: Am stins cu putina apa calda 1 lingura si jumatate de drojdie uscata. Am amestecat-o într-un castron cu faina (aprox. 300g), 2 oua si ulei de masline. Am framantat coca pana a facut bule. Dupa 15 minute s-a auzit un "poc" înfundat. Semnalul ca va puteti opri din framantat. Am acoperit castronul cu un prosop de bucatarie si am lasat coca la dospit. Într-o ora si-a dublat dimensiunea. Am mai framântat-o putin si am împartit-o în bucatele egale, un pic mai mari decât o minge de ping-pong. Fiecare astfel de bucatica de coca a fost întinsa cu facaletul pâna a ajuns la dimensiunea unei clatite. Iar clatitele au fost coapte în tigaia de teflon, la foc mediu. Fara ulei, fara nicio alta smecherie. Rezultatul a fost miraculos de-a dreptul - 8 felii de focaccia pufoase si gustoase. Nu le-am mâncat pe toate odata, dupa ce ssau racit le-am pus într-o punga de plastic si au rezistat foarte bine pâna a doua zi. Cred ca nebunia e si mai mare daca în aluat adaugi diverse condimente/ingrediente: masline, rozmarin, oregano, usturoi etc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bucataria internationala telemea masline zahar focaccia bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 35 queries | Mysql time :0.025376 (s)