News Flash:

Focaccia cu burrata

15 Mai 2019
130 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Untoasa (de aici i se trage si numele: burrata) si cu un gust delicat, branza burrata a intrat de putin timp si pe piata din Romania. Ea a fost inventata in urma cu aproape 100 de ani in Puglia, in sudul Italiei. Burrata este preparata dintr-un amestec unic si inedit: un saculet care este din mozzarella, iar in interior contine o smantana foarte grasa. Se poate manca impreuna cu rosii, cu prosciutto, cu busuioc si cu ulei de masline.

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 bucata branza burrata
  • oregano
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru blat
  • 250 g faina
  • 100 ml apa calda
  • sare
  • ½ pliculet drojdie uscata
  • 1 lingura ulei
  • busuioc, pentru decor

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia in apa si o adaugi peste faina impreuna cu uleiul si sarea. Framanti aluatul pana devine nelipicios. Il lasi la dospit 30 de minute, il asezi intr-o tava rotunda si-l dai la cuptor pana cand se rumeneste. Tai rosiile bucati si toci ceapa, apoi le amesteci cu uleiul si cu oregano, dupa gust. Le pui peste focaccia impreuna cu burrata. Decorezi cu busuioc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

focaccia burrata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1793 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012885 (s)