News Flash:

Focaccia alla genovese

23 Mai 2011
982 Vizualizari | 0 Comentarii
Focaccia alla genovese
Ingrediente: 460 g faina alba 35 ml ulei de masline 300 ml apa 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 7 g drojdie uscata Pentru uns: 4 linguri ulei de masline 4 linguri apa cimbru uscat Mod de preparare: In masina de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios. Tava de cuptor se unge cu ulei de masline si in mijloc punem bila de aluat si lasam la crescut in jur de 1 ora. Dupa acest interval de timp, intoarcem aluatul pe partea cealalta, astfel incat ambele parti sa fie bine unse cu ulei. Incepem sa aplatizam aluatul in tava cu palmele, fara sa tragem de el. Dupa ce am intins aluatul in toata tava incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor, apasam cu degetele pana simtim fundul tavii. Presaram cu sare grunjoasa si lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute. Amestecam uleiul cu apa si ungem toata suprafata din abundenta, apoi presaram cu cimbru uscat. Lasam din nou la crescut vreo 20 de minute la loc caldut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

telemea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3497 viz    1 com
4986 viz    0 com
1008 viz    0 com
1081 viz    0 com
1292 viz    0 com
876 viz    0 com
799 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012127 (s)