News Flash:

Foarte gustosi si aromati, cartofii copti cu usturoi vor face deliciul meselor tale

10 Ianuarie 2018
606 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 4 cartofi, feliati
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita ceapa pudra
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita boia
  • parmezan ras, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 50 g iaurt
  • oregano, dupa gust
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Amesteci uleiul cu ceapa pudra, usturoiul pudra, boiaua, parmezan, sare si piper, dupa gust. Combini cu cartofii intr-o punga resigilabila, pana cand sunt acoperiti bine. Ii asezi intr-o tava si ii dai la cuptor aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc usor. Combini iaurtul cu usturoiul zdrobit, oregano, sare si piper, dupa gust. Servesti cartofii cu sosul de usturoi si patrunjel.

Citeste si reteta de mancare de linte

Dupa atatea mancaruri grele, trebuie sa ne revenim cu niste mancaruri mai usoare.

Ingrediente (4 portii):

  • 1 pachet linte (500 g)
  • 1 piept de pui
  • 500 g rosii cuburi
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Speli lintea in mai multe ape si o lasi la inmuiat. O pui la fiert si, cand este gata, o strecori si o dai deoparte. Prajesti pieptul de pui taiat cubulete, apoi, in acelasi ulei, calesti morcovul ras, ceapa si ardeiul gras taiat fin. Cand sunt gata, adaugi bulionul si rosiile cuburi, lasi sa dea in cateva clocote, sarezi si piperezi, adaugi bucatelele de pui si torni o cana de apa fierbinte.
Cand s-a ingrosat sosul, pui lintea si inca o cana de apa clocotita. Astepti sa scada sosul, opresti focul si servesti cu patrunjel taiat marunt.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

celsius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1712 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014918 (s)