News Flash:

Foaie de lapte

11 Iunie 2012
4305 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

20 ml lapte
4 oua
100 g zahar
100 ml ulei
2 linguri cu miere
3 linguri cacao
2 linguri gris
4 linguri faina
1/2 praf de copt
esenta de rom

Pentru crema:

200 g smantana
200 g crema de branza
4 linguri cu miere
200 ml frisca
esenta de vanilie
2 linguri cu gelatina

Mod de preparare:

Se mixeaza bine toate ingredientele cremei, apoi se da la rece compozitia si se pregateste blatul.
Se mixeaza mierea, galbenusurile, esenta de rom, mierea, pana cand isi dubleaza volumul, dupa care se adauga grisul, faina, si praful de copt. Apoi se amesteca si se mai pun uleiul, laptele, cacao si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie se copt si se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.
Se pune prima foaie, apoi crema amestecata cu 2 linguri de gelatina hidratata si dizolvata pe baie de aburi. Se da la rece, in frigider pana s-a intarit bine, dupa care se pune a doua foaie si am dat la frigider pana a doua zi.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte oua zahar ulei miere cacao gris faina smantana frisca gelatina foaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

13895 viz    0 com
3719 viz    0 com
1684 viz    1 com
9056 viz    0 com
4005 viz    0 com
2461 viz    0 com
4395 viz    0 com
1314 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033864 (s)