News Flash:

Fileuri de peste cu boabe de piper multicolore

25 Martie 2011
856 Vizualizari | 0 Comentarii
Fileuri de peste
Ingrediente
600 g fileuri de peste (cod sau salau)
sare si piper negru
10 g unt moale
0.5 lamaie
1 lingurita piper multicolor, rasnit mare
2 linguri ulei de masline

Pestele preparat in folie imprumuta de la piper o aroma iute, placuta.

Se incinge cuptorul la 200°C. Se sareaza si se pipereaza fileurile. Se ung in centru cu unt 4 bucati mari de folie de aluminiu. Se asaza fileurile pe locurile unse.
Se descojeste cat mai subtire o fasie lunga de aproximativ 10 cm de coaja de lamaie, care se taie in suvite fine. Se picura 2 linguri de zeama de lamaie peste peste, se adauga coaja de lamaie, piperul multicolor si uleiul de masline.
Se impatureste folia peste peste, se indoaie la capete de mai multe ori si se strange bine. Se pune pe o tava. Se tine pestele 15 minute la cuptor.
Se scoate pestele din folie si se asaza, de pilda, pe un pat de legume pastai, se toarna pe deasupra sosul in care s-au facut fileurile.

Sfat:

Piperul macinat isi pierde rapid taria deoarece substantele aromatice se evapora rapid. De aceea e bine sa se cumpere piper boabe, iar acestea sa fie macinate direct deasupra felului de mancare. Cunoscatorii au de altfel doua rasnite de piper: una pentru piperul negru, alta pentru cel alb. Un borcan cu piper verde, odata deschis, se va pastra bine inchis, in frigider, maximum 6 saptamani. Atentie la nivelul lichidului, care trebuie sa acopere boabele de piper. Daca e cazul, se completeaza cu apa sarata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1531 (s) | 36 queries | Mysql time :0.017960 (s)