News Flash:

File de vita in foetaj

27 Iulie 2012
1972 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:


500 g faina
200 ml apa calduta
1 lingura otet
3 linguri ulei
1 praf de sare

Pentru umplutura:


500 g carne tocata
1 kg pulpa de vita
2 cepe
2 linguri cu ulei
piper
sare
cimbru
oregano
busuioc
patrunjel verde


Pentru sosul marinat:

200 ml bere (vin rosu)
2 catei de usturoi
piper
2 linguri ulei de masline
1 lingura mustar
cateva fire de cimbru proaspat
sare
1 ou

Mod de preparare:


Sosul marinat:


Se amesteca uleiul, vinul / berea, usturoiul pisat, cimbrul rupt bucatele, piperul si sarea. Dupa aceea se pregateste carnea. Din loc in loc se inteapa cu un cutit, apoi se unge cu mustar, se da prin sosul marinat, se acopera si se da la rece vreo 3 ora. Din cand in cand se intoarce carnea.

Aluat:

Cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sarea si otetul, amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, il lasam intr-un loc cald 15 min.

Umplutura:

Se pune ceapa la calit, iar cand incepe sa se rumeasca se adauga carnea tocata. Se lasa pe foc pana cand scade zeama. Se amesteca din cand in cand, apoi se ia de pe foc si se pune restul ingredientelor. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi. Punem prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans. Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut. Se baga in cuptor pentru 50 minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina apa otet ulei sare carne tocata cepe bere vin rosu usturoi piper coca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1293 viz    0 com
4533 viz    0 com
5635 viz    0 com
1249 viz    0 com
2805 viz    0 com
2514 viz    0 com
3545 viz    0 com
1402 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019634 (s)