News Flash:

File de vita in foetaj

19 Decembrie 2013
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina
200 ml apa calduta
3 linguri ulei
1 lingura otet
1 praf de sare

Pentru umplutura:
1 kg pulpa de vita
500 g carne tocata
2 cepe
2 linguri cu ulei
sare
piper
oregano
cimbru
busuioc
patrunjel verde

Pentru sosul marinat:
200 ml bere (vin rosu)
piper
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
cateva fire de cimbru proaspat
1 lingura mustar
sare

Pentru uns: 1 ou

Mod de preparare:

Sosul marinat
Amestecam berea (vinul) uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

Aluat
Cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sarea si otetul, amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, il lasam intr-un loc cald 15 min.

Umplutura
Calim ceapa toacata marunt si ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand, dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans. Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut. Dam tava la cuptor circa 50-60 minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013781 (s)