News Flash:

File de somon la cuptor

8 August 2014
3571 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 file mare de somon
1/2 ceasca patrunjel
2-3 linguri zeama de lamaie
50 ml ulei de masline
5 fire ceapa verde
6 felii de lamaie
1/2 ceasca marar
50 ml vin alb sec
sare
piper

Mod de preparare:

Aseza file-ul de somon curatat de oase si de pielita intr-un vas din sticla si condimenteaza-l bine pe ambele parti cu sare si piper. Stoarce o jumatate de lamaie peste fileul de somon, apoi stropeste-l cu ulei de masline si lasa-l la marinat 15 minute. Intre timp, toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul si amesteca-le, apoi imprastie-le peste fileul de somon si toarna deasupra un sfert de pahar de vin alb.

Da-o somonul la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 10, maximum 12 de minute, pana cand este patrunsa bine chiar si partea cea mai groasa a fileului. Scoate-l din cuptor si acopera-l cu folie de aluminiu.

Lasa somonul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 10 minute. Taie-l apoi bucati si serveste-l cald, cu felii de lamaie. Poti prepara si o garnitura de orez.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete somon retete vegetariene retete cuptor mancare sanatoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014032 (s)