News Flash:

File de peste cu sos de rosii galbene si terina de dovlecei

18 Aprilie 2011
1719 Vizualizari | 0 Comentarii
File de peste cu sos de rosii galbene si terina de dovlecei
Ingrediente: 600 gr file de peste (noi am folosit 2 fileuri de halibut a cate 300 gr fiecare) sare Sos de rosii galbene: 500 gr rosii galbene bine coapte (am folosit cherry galbene) 3 catei de usturoi 4 frunze busuioc 2-3 linguri de ulei de masline sare, piper Preparare: 1. Incepeti prin a prepara terina de dovlecei dupa reteta de aici. 2. Taiati fileurile de peste bucati potrivite pentru intra in tigaia in care il veti prepara (eu am taiat fiecare file in 4 bucati). Sarati-le pe ambele parti si lasati-le sa stea pana aveti nevoie de ele. 3. Rosiile se cresteaza la un capat si se introduc in apa care fierbe. Numarati pana la 10 si apoi scoateti-le cu o paleta si le plonjati direct in apa rece. Curatati-le de coaja si apoi taiati-le felii (daca sunt cherry le taiati in doua). 4. Intr-o tigaie larga incingeti uleiul si adaugati usturoiul taiat felii. Dati focul la minim si lasati uleiul sa se infuzeze cu usturoi, pana vedeti ca acesta devine usor rumen. 5. Adaugati atunci rosiile, presarati-le cu sare si piper si aduceti la fierbere. Dati focul la mic. 6. Asezati fileurile de peste deasupra rosiilor si puneti capacul pe tigaie. Lasati sa se faca pestele in abur cca 7-10 minute. * daca nu intra toate fileurile o data in tigaie, "aburiti-le" in ture 7. Scoateti fileurile cu o paleta pe un platou, avand grija sa nu le rupeti, sunt fragile. 8. Dati focul la mediu sub tigaia cu rosii si fierbeti inca 5 minute, pana scade binisor sosul. 9. Treceti sosul de rosii printr-o sita deasa, avand grija ca in sita sa ramana doar samburii si eventualele pielite pe care nu le-ati curatat. 10. Puneti sosul strecurat la loc in tigaie, dregeti-l de sare si piper. Daca e acid, adaugati si putin zahar (cca 1 lingurita rasa). Adaugati busuiocul rupt. Fierbeti sosul inca 2-3 minute, cat sa mai scada un pic. 11. Servire: puneti in fiecare farfurie cate 2-3 linguri de sos de rosii, asezati deasupra o felie de terina si fileul de peste. Presarati pestele cu putin piper negru si folositi o frunza de busuioc ca decor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

verdeturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

12967 viz    0 com
3043 viz    0 com
3662 viz    0 com
1151 viz    0 com
2047 viz    0 com
1105 viz    0 com
1341 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013442 (s)