News Flash:

File de peste cu mustar si orez basmati

20 Martie 2012
3050 Vizualizari | 0 Comentarii
File de peste cu mustar
Ingrediente:

1 file de peste de cca 500-600 g
1 lingura de mustar boabe
1 lingura de smantana
piper
sare

Pentru garnitura:

3 andive
100 g de orez basmati
500 g broccoli
suc de lamaie sau sos de soia

Mod de preparare:

Fileul de peste il asezonam cu sare grunjoasa si piper, apoi il pensulam cu amestecul obtinut din uniunea mustarului boabe cu smantnna, din belsug. Tot cu acest amestec pensulam si baza formei termorezistente in care vom transfera pestele. Avem grija sa preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si plasam pestele acolo si il lasam cca 15-20 minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.

Intre timp ne ocupam de garnitura. Oparim 3 minute broccoli desfacut in buchete in apa clocotita, desfacem andivele in foi si fierbem orezul basmati, spalat bine, in 5-6 ape, cca 10 minute (din momentul fierberii), la foc mic si acoperit. Il luam de pe foc si il lasam acoperit apoi inca 10-15 minute, dupa care il rascolim cu furculita sa se aranjeze bob cu bob. In acest moment putem monta si farfuria, alternand pe aproximativ jumatate din ea frunze de andiva cu buchetele de conopida (pe care le stropim cu suc de lamaie si/sau sos de soia, dupa bunul plac), 2-3 linguri de orez si fileul de peste desupra sau in imediata vecinatate. Cantitatile de mai sus sunt necesare pentru 3 portii.
File de peste cu mustar pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mustar boabe smantana piper sare andive orez basmati broccoli portii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019230 (s)