News Flash:

File de miel cu menta

29 Mai 2014
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 fileuri de spate de miel
cateva frunze de menta proaspata
o lamaie
6 rosii
60 ml de ulei extravirgin de masline
800 g de vinete
2 lingurite de chimen macinat
1/4 lingurita de fulgi de chilli
2 catei de usturoi
o lingurita de sumac
cateva fire de coriandru proaspat
1/2 lungurita de boia dulce
piper
sare

Mod de preparare:

Stoarce lamaia intr-o cratita cu apa si fierbe amestecul. Taie vinetele in cubulete mici si pune-le la fiert in cratita timp de 6 minute, apoi scurge-le si pune-le deoparte. Taie rosiile si caleste-le 15 minute intr-o cratita, in 2 linguri de ulei si adauga fulgii de chilli, chimenul si usturoiul zdrobit. Pune vinetele peste sosul de rosii si mai lasa-le pe foc 5 minute.
Incinge uleiul ramas intr-o tigaie si prajeste fileurile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-l deoparte si amesteca boiaua cu sumacul si cu ierburile aromate tocate si presara-le peste miel. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Acest preparat se serveste cu garnitura de cuscus si cu sos de iaurt.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete friptura friptura miel garnituri friptura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1943 viz    0 com
2127 viz    0 com
3657 viz    0 com
1950 viz    0 com
2480 viz    0 com
2350 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022145 (s)