News Flash:

File de curcan in sos aromat

11 Mai 2017
1581 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 g file de curcan
sare
piper
5 linguri ulei
2 lingurite busuioc tocat (daca aveti proaspat ar fi de a dreptul ideal)
2 linguri suc de lamaie
200 ml vin alb sau supa de pasare
500 g rosii cherry
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
2 linguri capere

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 100 grade Celsius. Carnea de curcan se spala si se sterge. Se sareaza si se pipereaza putrenic. Apoi se incinge uleiul intr-o tigaie (2 linguri doar) si se prajeste la foc mare, cateva minute. Se scoate, se pune intr-un vas de yena sau tava de friptura, se presara deasupra busuioc apoi se stropeste cu suc de lamaie. Se adauga vinul si se baga la cuptor timp de 40 minute.
Dupa 30 de minute se adauga rosiile, oparite putin si curatate de coaja. Pentru sos se zdrobeste usturoiul, caperele, se adauga restul de ulei si dupa ce se scoate friptura sosul din tava.
Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor.
P.S.: Cred ca se poate face la fel de bine si cu piept de pui.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friptura curcan friptura sos sosuri aromate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014742 (s)