News Flash:

Fii o gospodina buna si prepara o delicioasa tarta cu mere

29 Iunie 2017
1709 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g margarina (eu am pus unt)
100 ml ulei de floarea soarelui
1 ou mare sau 2 mai mici (eu am pus 2 oua)
1/2 pahar de zahar (100 g zahar)
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
esenta de rom
3 - 3,5 pahare faina (eu am cantarit, am pus 470 g faina)
6-7 mere (eu am pus doar 5 mere ca erau foarte mari)
30 g unt (reteta nu prevedea untul)
2 linguri zahar (eu am pus 4 linguri)
un varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare:

In vasul de la mixer, am pus margarina, uleiul, ouale, zaharul si zaharul vanilat, am adaugat praful de copt, sarea, esenta de rom si am inceput sa pun faina. Pe parcurs ce puneam faina, o cintaream ca sa am o idee de cata faina intra, am mixat ingredientele pina am obtinut un aluat care nu se lipeste de miini. Cred ca faina merge pina la 500 g, dar eu spun doar cita am folosit. Impartim aluatul in doua, o bucata mai mare, una mai mica. Am invelit aluatul in folie transparenta si l-am pus la frigider, l-am lasat peste noapte, dar se poate face prajitura in aceeasi zi, doar ca eu nu am avut timpul necesar.
Separat, curatim merele, le dam prin razatoare si intr-un vas incapator, punem untul, merele si zaharul si le punem pe aragaz, la foc mic, invartind mereu, pina vedem ca sucul de la mere a disparut. Lasam sa se receasca merele, adaugam scortisoara si amestecam ingredientele.
Preincalzim aragazul la 180 de grade, tapetam o tava cu hartie de copt, intindem bucata de aluat mai mare si o punem in tava, intindem umplutura peste aluat, iar cealalta bucata de aluat (e bine ca-l puneti vreo 10 minute la congelator, cat sa se intareasca, dar sa nu se congeleze) o dam prin razatoare, deasupra umpluturii de mere.
Bagam tava in cuptor si o lasam cca 40-45 minute, depinde foarte mult de cuptor, o lasam pina se coloreaza frumos. Scoatem tava din cuptor, o lasam la racit citeva ore bune, altfel riscam ca in momentul cind o scoatem din tava sa se rupa. Presaram zahar praf.

sursa: danielaincucina
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

margarina zahar vanilat faina scortisoara vas incapator aragaz cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015749 (s)