News Flash:

Felii crocante de paine cu seminte si stafide

9 Ianuarie 2012
2506 Vizualizari | 0 Comentarii
De multe ori cand mergem la magazin sau supermarket ne luam si ceva din raftul cu chips-uri. Desi stim ca nu sunt sanatoase si ca provoaca dependenta chiar, le cumparam pentru ca vrem sa rontaim ceva, pentru ca ne este pofta de ele si vedem ca si alte persoane fac la fel. Chipsurile sunt, de fapt, niste produse industriale, majoritatea cu arome artificiale. E adevarat ca ingredientele sunt mentionate pe ambalaj, dar mult prea putini dintre noi stiu ca unele afecteaza celula nervoasa de exemplu. Nu credeti ca ar fi mai bine daca ni le-am pregati in casa? Astfel am consuma produse sanatoase, facute chiar de noi.
Iata in continuare o reteta de chipsuri sanatoase!


Ingrediente:

 2 cani faina
 1 cana iaurt
 1/2 cana ulei de masline
 1/2 cana apa
 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  1/4 cana zahar brun
 1 lingurita sare de mare
 1/4 cana miere/sirop de agave/sirop de artar
 1 cana stafide
 1 cana nuci tocate grosier
 1/2 seminte de floarea-soarelui crude
 1/2 cana seminte de dovleac crude
  1/4 cani susan
 1 lingura rozmarin maruntit

Mod de preparare:

Rumeneste semintele de dovleac, nucile si floarea soarelui intr-o tigaie, fara ulei, pana prind putina culoare. Porneste cuptorul la 170C, treapta mica spre medie.

Intr-un castron mare, amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Adauga iaurtul, apa, uleiul de masline, mierea si zaharul brun si amesteca aluatul cu o spatula pentru a se omogeniza. Incorporeaza in aluat rozmarinul, stafidele, semintele, nucile si susanul. Toarna aluatul intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt, de cam 20x20cm. Poti folosi si o tava mai mare, insa feliile for fi mai mici. Ce vedeti in imagine sunt jumatati de felii, deci painea mea a fost de doua ori mai lata.

Pune painea la copt in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute pana se rumeneste usor. Cand e gata, lasa painea sa se raceasca complet. Pentru a taia painea felii foarte subtiri, iti va trebui un cutit foarte bine ascutit, preferabil cu lama zimtata. Desi nu e neaparat necesar, poti congela painea racita (aprox. 2-3 ore) pentru a o taia mai bine.

Incalzeste cuptorul la 150C, treapta minima. Taie painea foarte subtire, apoi asaza feliile una langa alta pe o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Lasa feliile aproximativ 10 minute in cuptor sau mai mult pana devin cat de crocante vrei. Cu putina crema de branza si ton afumat a fost perfecta. Ies cam 20-30 felii ca cele din imagine. Serveste feliile alaturi de un sos sau simple.

sursa reteta si fotografie: Felii crocante de paine cu seminte si stafide
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Felii_crocante_de_paine_cu_seminte_si_stafide2
faina iaurt apa zahar brun miere stafide nuci susan rozmarin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6791 viz    0 com
1370 viz    0 com
2089 viz    0 com
2376 viz    0 com
2598 viz    0 com
2221 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029448 (s)