News Flash:

“Fatayer sabanegh” - Placinte arabesti cu spanac

26 Aprilie 2011
3848 Vizualizari | 0 Comentarii
Fatayer sabanegh Placinte arabesti cu spanac
Ingrediente:

Pentru alua
-
6 pahare de faina
-
1 pahar de lapte
-
1 pahar de ulei
-
3 lingurite drojdie instantanee
- ½ lingurita de sare
-
¼ pahar apa pentru framantat

Pentru umplutura de spanac
-
2 kg spanac proaspat
- 2 cepe taiate marunt
- 1/3 pahar sumac
-
1/3 pahar suc de lamaie
-
3/4 pahar ulei de masline
-
2 lingurite ardei iute macinat
- 2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Mod de preparare:

Aluatul
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.
Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca  la cald cca 1 ora.
In acest timp se pregateste spanacul.

Spanacul
Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.
Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.
Se adauga ceapa, sumacul, sucul de lamaie, uleiul de masline, ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.
Pentru  a elimina plusul de lichid se pune compozitia de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol.
Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3 cm diametru, care se pun in bolul cu ulei de masline.
Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.
Se impaturesc placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.
Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10  minute.
Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.
Se servesc calde cu iaurt.

lapte covasat spanac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 36 queries | Mysql time :0.017696 (s)

loading...